Falafler med sesam
Lauratb
Her får du min opskrift på sprøde falafler med sesam. Try it out!
Til ca. 25 falafler
Ingredienser?
- Blød 4dl kikærter op (tørre)
- 1/2 bundt persille
- 1 løg
- 2 æg
- 5 fed hvidløg
- 1 tsk sambal oelek
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 dl mel eller rasp
- Salt og peber
- 1 dl sesamfrø
- Olivenolie til stegning
– Blød kikærter op ved at stille dem i vand minimum 12 timer, kikærterne skal endelige ikke koges herefter.
– Skær løg og hvidløg
– Blendt nu alle ingredienserne sammen på nær sesam og olie
– Form falaflerne som valnødder med en spiseske, vend dem i sesamfrø og tryk dem en anelse, så de ikke er helt runde
– Steg dem på panden med olivenolie. Der skal en del olie til for at de bliver sprøde og gennemstegte. Jeg brugte nok hvad der svarer til en 1 dl.
Bon appetit
Ingen kommentarer endnu