Ras el hanout-marineret oksekød med israelsk couscous, humus og en grøn salat
Ras el hanout
Ras el hanout er en marrokansk krydderiblanding, som smager helt fantastisk og meget eksotisk, den kan købes i de fleste tyrkiske grønthandlere.
Ingredienser?
- 1 spsk ras el hanout
- 1 spsk olivenolie
- 3-400g oksekød i tern/strimler
Hvordan?
– Kom kød i en pose og mariner med olivenolie og ras el hanout-krydderiet.
– Lad det trække i 30 minutter i køleskab
– Steg på panden i olivenolie
Couscous salat
Ingredienser?
- 2 dl israelsk couscous
- Kerner fra et granatæble
- Et kvart bundt kruspersille
- 1/4 rødebede
Hvordan?
– Kog israelsk couscous efter forholdet 1:3 dl vand og skær eventuelt et lidt rødbede, og kog med, så får couscousen en flot lyserød farve.
– Lad couscousen trække, og pil kernerne ud af granatæblet.
– Skyl persillen, og pil ca. et kvart bundt.
– Bland kernerne fra granatæblet og persillen sammen med couscousen, når den er kølet lidt ned.
Humus
Ingredienser?
- 1 dåse kikkerter
- 2 fed hvidløg
- 1/2 sambal oelek
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk sød paprika
- 1/2dl olivenolie
- 1 spsk tahin
- Salt og peber
Hvordan?
– Alle ingredienser blendes sammen, og kommes i en skål. Pynt evt. med lidt paprika, nigellafrø og spidskommen på toppen
Grøn salat med feta og mandler
Ingredienser?
- Lidt blandet grøn salat
- 1/4 agurk
- 1 håndfuld mandler
- Lidt syltede rødløg
- Lidt god feta
- Cherrytomater
- Lidt granatæblekerner
Hvordan?
– Vask de friske salatblade
– Snit agurk og tomat fint.
– Rist og hak mandlerne.
– Tag lidt af de granatæblekerner du slog ud tidligere og bland sammen med de øvrige ingredienser.
Voila, bon appetit!
Ingen kommentarer endnu