Bruschetta med gedeost, og nogle med tomat

Ras el hanout-marineret oksekød med israelsk couscous, humus og en grøn salat

Ras el hanout

Ras el hanout er en marrokansk krydderiblanding, som smager helt fantastisk og meget eksotisk, den kan købes i de fleste tyrkiske grønthandlere.

Ingredienser? 

  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-400g oksekød i tern/strimler

Hvordan?

– Kom kød i en pose og mariner med olivenolie og ras el hanout-krydderiet.

– Lad det trække i 30 minutter i køleskab

– Steg på panden i olivenolie

 

Couscous salat

Ingredienser? 

  • 2 dl israelsk couscous
  • Kerner fra et granatæble
  • Et kvart bundt kruspersille
  • 1/4 rødebede

Hvordan?

– Kog israelsk couscous efter forholdet 1:3 dl vand og skær eventuelt et lidt rødbede, og kog med, så får couscousen en flot lyserød farve.

– Lad couscousen trække, og pil kernerne ud af granatæblet.

– Skyl persillen, og pil ca. et kvart bundt.

– Bland kernerne fra granatæblet og persillen sammen med couscousen, når den er kølet lidt ned.

 

Humus

Ingredienser? 

  • 1 dåse kikkerter
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 sambal oelek
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 1/2dl olivenolie
  • 1 spsk tahin
  • Salt og peber

Hvordan?

– Alle ingredienser blendes sammen, og kommes i en skål. Pynt evt. med lidt paprika, nigellafrø og spidskommen på toppen

Grøn salat med feta og mandler

Ingredienser? 

  • Lidt blandet grøn salat
  • 1/4 agurk
  • 1 håndfuld mandler
  • Lidt syltede rødløg
  • Lidt god feta
  • Cherrytomater
  • Lidt granatæblekerner

Hvordan?

– Vask de friske salatblade

– Snit agurk og tomat fint.

– Rist og hak mandlerne.

– Tag lidt af de granatæblekerner du slog ud tidligere og bland sammen med de øvrige ingredienser.

Voila, bon appetit!

Skærmbillede 2016-02-12 kl. 12.30.40

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruschetta med gedeost, og nogle med tomat