Salat med kidneybønner, persille og feta

Marengskys

Nu til en helt ny kategori her på bloggen- nemlig de søde sager. Det er ikke i det søde køkken jeg bruger mest tid, men en gang i mellem bliver der alligevel kreeret lidt her. Og i dag får du opskriften på en af mine yndlings kager, nemlig marengs!

Til 40 stk.

Ingredienser? 

  • 6 æggehvider
  • 1-2 dl. sukker
  • 1 tsk eddike

Hvordan? 

– Pisk æggehviderne og tilføj lidt efter lidt sukker. Brug evt. flormelis for at undgå knasende sukker. Kom til sidst eddiken i, og pisk æggehviderne helt stive.

– Kom æggehvidemassen i en sprøjtepose, brug evt. et stjernetylle for at få de fine stjerneforme.

– Sprøjt massen ud på bagepapir og sørg for at der er ca. 2-3 cm mellemrum mellem stjernerne, så de ikke vokser sammen under bagningen.

– Bag marengskyssene ved 100 grader i 60-80 minutter.

– Det er vigtigt at du ikke åbner for ovnen mens der bages, da kyssene så vil falde sammen.

– Når de 60-80 minutter er gået slukker du for ovnen og lader pladerne stå i ovnen til den er helt kold. Dette er meget vigtigt for at kyssene bevarer deres fine facon og luftighed. 

Tip: brug evt. stegetermometer i ovnen, hvis du, som mig, har bagt kyssene i en ovn, hvor temperatuen i ovnen svinger meget og ikke præcis svarer til det, som jeg har indstillet den til. Temperatuen er nemlig alt afgørende for den rigtige afbagning.

Voila, bon appetit

imageimage

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med kidneybønner, persille og feta