Grøn thai chicken

Den bedste chili con carne

Min all time favorit efterårs/vinter-ret! Chili con carne holder 100 og her får du min udgave:

imageTil 4 pers.

Ingredienser?

  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 frisk chili grøn eller rød
  • 400g. oksekød
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dåser kidneybønner i chilisauce
  • 5 laurbærblade
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 stang kanel
  • 1 stjerneanis
  • 25g mørk chokolade 70%
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og peber efter behag
  • 1/2 bundt persille.

Hvordan?
– Hak løg, hvidløg og chili
– Sauter på panden i olivenolie og kom tomatpure og hakket oksekød på herefter
– Brun kødet og tilsæt fintsnittet peberfrugt.
– Tilsæt flåede tomater.
– Kog op ved svag varme og tilsæt de resterende krydder.
– Lad simre under låg ved svag varme i minimum 30 min’
– Tilføj kidneybønner, chokolade, balsamicoeddike og lad det simre i 15-20 minutter
– Smag til med salt og peber igen før servering. Tilsæt evt. flere krydderier

– Server rygende varm med hakket persille på toppen.
– Server evt. Med creme fraiche, guacamole og noget godt ristet brød til.

Voila!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn thai chicken