Spicy kødboller med bønnesalat og paprikadressing

Koldhævede ølandshvedeboller

De her koldhævede boller er geniale. De skal røres på en røremaskine eller i mit tilfælde en håndmikser, så man undgår fuldstændig at få nallerne i det også skal de hæve hele natten så de er klar til blive bagt morgenen efter, og frisk brød om morgenen, det er jo lækkert!

Ingredienser? 

  • 15g gær
  • 1 spsk sukker
  • 5dl kold vand
  • 2dl yoghurt naturel(eller surdej)
  • 3,5 dl ølandhvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 4-5dl hvedemel

Hvordan? 

– Bland gær og sukker sammen til gæren er opløst.

– Kom vand og yoghurt i skålen og rør.

– Kom ølandshveden og rugmel i. Og pisk i 15min.

– Kom resten af melet i og pisk i yderligere 5 min.

– Stil dejen på køl i minimum 10 timer

– Stil en plade på nederste rille i ovnen og varm ovnen op til 250 grader.

– Tag en kold bageplade, læg bagepapir på og sæt bollerne på med to store skeer

– Drys lidt mel over bollerne

– Når ovnen er helt varm tages den varme bageplade ud og bagepapiret med bollerne på fra den kolde plade flyttes over på den brændvarme plade.

– Stil den varme plade med bollerne på nederst i ovnen

– Efter fem minutter på højeste temperatur skrues ovnen ned på 200 grader og bollerne får ydeligere 10-15 minutter.

– Bank på bunden af bollerne når du har taget dem ud, og hvis de giver en hul lyd er de lige som de skal være, ellers giv dem noget mere tid på 200 grader.

Have fun!

image

Skærmbillede 2016-02-10 kl. 22.18.15

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kødboller med bønnesalat og paprikadressing